Kérjük, olvassa át az alábbi fontos tudnivalókat.

A szerződés tárgya

Az Rita Ruhaszerviz néven üzemeltetett internetes áruházban található valamennyi árucikk.

Az árucikkek tulajdonságait, jellemzőit az árucikkhez tartozó konkrét oldalon tudhatja meg. A kereskedő és a vásárló között létrejött elektronikus szerződés nem tekinthető írásba foglalt szerződésnek, így az nem kerül iktatásra, és későbbiekben papír alapon nem hozzáférhető. Az elektronikus szerződésben, illetve a megkötés és a későbbi kapcsolattartás során használt nyelv a magyar.

Felhívjuk figyelmét, hogy az esetleges elírásokért, téves adatokért semmilyen felelősséget nem vállalunk! A termékoldalakon található termék leírások csak tájékoztató jellegűek, nem minden esetben tartalmaznak az adott termékről minden információt.

A www.ritaruhaszerviz.com böngészésével és használatával Ön kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta a www.ritaruhaszerviz.com használatára és szolgáltatásaira vonatkozó szerződési feltételeket, adatkezelési elveket és annak minden pontjával egyetért!

Egyet nem értés esetén a rendszert nem használhatja!

Üzemeltetői adatok:

Gál & Gál Design Kft.

Székhely:

1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 12.

Adószám:

24959702-2-41

Cégjegyzékszám:

01-09-191770

Kibocsájtó okmányiroda:

Budapest Főváros XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztály

Adatkezelési Nyilvántartási Szám:XIII/12250/2015/B

Adatkezelés nyilvántartási száma:

XIII/12250/2015/B

Szerződés nyelve:

magyar

Elérhetőség:

info@ritaruhaszerviz.com

Telefon:

+36202354161

A webshop működése a Budapest, XIII. kerületi Polgármesteri Hivatalában, 2015.11.11-én lett bejelentve.

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre:

A webáruház lakástextil termékeket forgalmaz. A termékeknél megjelenített képek csak illusztrációk a valóságtól eltérhetnek.

A megjelenített termékek online, a webáruház szoftverén keresztül rendelhetőek meg.

Az áraink áfával értendőek.

Vételár, fizetési feltételek

Az árucikkek mellett feltüntetett ár az árucikk vételára, amely magyar forintban értendő.

A feltüntetett árak visszavonásig érvényesek. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.

A vételár kiegyenlítés

A megrendelt termék, illetve termékek árát a megrendeléssel egy időben banki átutalással kérjük kiegyenlíteni az alábbi bankszámlaszámra: OTP 11704014-20000734

Kedvezményezett neve: Gál &Gál Design Kft.

Az összeg beérkezését e-mailben visszaigazoljuk. A megrendelés akkor lép életbe, ha a megrendelt termék(ek) árát a fenti módon kiegyenlíti a vásárló, ennek teljesítését e-mail-ben is visszaigazoljuk. Az online rendszer által küldött automata visszaigazolás nem egyenértékű a fent említett visszaigazolással.

Szállítási feltételek, határidők

Személyes átvétel:

Az üzletben ( 1034,Budapest,Tímár utca 31.) nyitva tartási időben. H, Sz,P:10-18.,K,CS:9-17.Szo:9-12.

Kiszállítással:

Az összeg jóváírását követő 5-10 munkanapon belül postára adjuk a megrendelt termékeket

(Felhívjuk a kedves vásárlók figyelmét, hogy a posta egyéni határidővel dolgozik. Az esetleges kézbesítési késedelemért nem vállalunk felelősséget.).

A megrendelt termékeket elsőbbségi ajánlott küldeményként adjuk fel a vevő részére, magyarországi címre.

A termékek – méretüktől és darabszámuktól függően – levélként, vagy csomag küldeményként kerülnek postázásra.

Fontos megadni egy olyan telefonszámot, ahol napközben akár mi, akár a posta munkatársai elérhetik Önt a csomaggal kapcsolatos bármilyen esetlegesen felmerülő nehézségek kezelése érdekében.

Hétvégeken és ünnepnapokon nincs szállítás.

Amennyiben valamilyen okból a megrendelő, illetve a feltüntetett címzett nem tartózkodik a megadott helyen a kiszállítás időpontjában, a posta újra megkísérli a csomag kézbesítését.

FONTOS! A posta csak egyszer kísérli meg újra a kiszállítást, ezután a csomagot visszajuttatja a szállítóhoz.

Ez esetben az újbóli kiszállítási díj a vevőt terheli.

A rendelt termékeket a Magyar Posta szállítja ki Önnek.

Fontos! Kérjük kedves megrendelőinket,ha a kézbesítéskor a csomagon bármilyen külsérelmi nyomot-szakadást,átnedvesedést észlel-kérjük küldje vissza. Sérült csomagot csak saját felelősségére vegyen át, illetve nyisson ki.

Garantáljuk, hogy minden esetben az Ön érdekeit tartjuk a legfontosabbnak. A rendeléseket gyorsan és precízen kezeljük. Néhány esetben előfordulhat, hogy a mi hibánkon kívül (pl. ha a megrendelő nem ad meg telefonszámot és több e-mailünkre sem válaszol) nem tudjuk a rendelést kellő sebességgel feldolgozni. Minden olyan esetet, amikor a rendelést a mi vagy a beszállítónk hibájából nem teljesítettük vagy rontottunk el, teljes rugalmassággal kezelünk vagy pénz visszafizetési garanciával élünk.

Az árucikkek cseréje

Ha a megrendelt árucikk hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt az Rita Ruhaszerviz díjmentesen kicseréli. Abban az esetben, ha ezt a lehetőséget nem kívánja igénybe venni, a termékek vételárát visszatérítjük Önnek.

Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét hogy a termék feleslegessé válásából vagy nem minőségi reklamációból eredő árucsere (például: nem tetszés, méret nem megfelelősége) történő csere odavissza költsége a vevőt terheli.

Sérült illetve használt áru cseréje nem lehetséges (kivéve, ha szállítás közben sérült meg).

Termék visszavétel

A minőségi reklamációk bonyolítása az általános textilipari szabályok szerint történik

Minden esetben tételesen ellenőrizze le átvett megrendelését. Szállítási eltérések- például: méreteltérések, színeltérések, minőségi eltérések-kereskedelmi forgalomban elfogadott toleranciája +/-3%.

Hibás teljesítés esetén kérjük, 7 napon belül értesítsen minket.

Minden termék visszavétele/cseréje esetén csatolja az áru számlamásolatát. A csere/visszavétel előzetes egyeztetés szerint bonyolítható le.

30 napnál régebben számlázott árut nem áll módunkban visszavenni.

Rendeléslemondás

A rendelés csak abban az esetben mondható le, ha nem egyedi megrendelésről* van szó, vagy ha kért termék még nem került legyártásra. A feladott megrendelés a PTK 6:64. § szerint minősülő nyilvános ajánlattételnek számít, ha ugyanis legyártunk valamit, ami nem kerül átvételre, az a vállalkozásunknak kárt okoz. Ezeket a termékeket tehát mindenképpen ki kell fizetni és át kell venni!

*Egyedinek számít minden olyan megrendelés, ami névvel, cégnévvel vagy a megrendelő saját logójával van feliratozva, illetve hímezve, valamint minden olyan kérés, kívánság, ami konfekcióméreteinktől eltérő méretben szükséges.

Megrendelése során élhet a 213/2008. (VIII. 29.) és a 17/1999. (II. 5.) kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási joggal.

Internetes vásárlások esetén a szerződéstől az áru átvételét követő 14 (tizennégy) munkanapon belül indoklás nélkül elállhat, ezt az említett határidőn belüli írásos nyilatkozat elküldésével jelezheti. Az átvétel dátumát bizonyítja a postai ajánlott értesítő cédula, illetve a személyes átvételre egyeztetett időpont. Elállásnál az Eladó köteles a Vevő által kifizetett teljes összeget (vételár és szállítási költség) haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 30 (harminc) napon belül visszatéríteni. Ezúton felhívjuk szíves figyelmét, hogy a vevő viseli az elállás esetén, az áru visszaszolgáltatásával kapcsoltban felmerült összes költséget. Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Az Internetes vásárlásoknál is érvényesek a szavatossági jogok, ha a termék gyártási hibás, akkor forduljon hozzánk minőségi kifogásával.

Fogyasztóvédelemmel kapcsolatos jogszabályokat, rendeleteket megtekintheti:

https://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/menu/ujjogi/law.html

Írásban történő elállás esetén elég csak az elállási nyilatkozatot elküldeni 8 munkanapon belül.

Rendeléstől való elállás joga

A küldemény átvételétől számított 14 munkanapon belül a vevő indoklás nélkül visszaléphet a vásárlástól. Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot elküldeni postán 14 munkanapon belül a szolgáltató, szállító felé. (45/2014. [II.26.] kormányrendelet). Ebben az esetben a Szaküzlet köteles a termék(ek) ellenértékét és a kiszállítás költségét a visszaszolgáltatást követő 14 napon belül visszatéríteni. A termék visszajuttatatásának költségeit a megrendelőt terheli. A szállító a szállítási díjat csak abban az esetben köteles visszatéríteni, amennyiben a megrendelő a kiszállított csomag teljes tartalmának vásárlásától eláll, és azokat visszajuttatja.

Adatvédelmi irányelvek

A szállító tiszteletben tartja a honlapot felkereső, regisztrált és rendelést leadó minden vásárló személyiségi jogait. A honlapon keresztül gyűjtött adatokat a szállító kizárólag a rendelések teljesítéséhez és vásárlással kapcsolatos célokra használhatja fel. A szállító az adatok kezelését minden esetben a hatályos adatvédelmi törvény rendelkezéseinek betartásával végzi. A megrendelőnek jogában áll megismernie, illetve szükség esetén módosítania a szállító róla nyilvántartott adatait, továbbá jogában áll kérnie, hogy ezen adatokat ne használják fel.

Egyéb rendelkezések

Az eladó semmilyen módon nem felelős bármely elektronikus levél vagy bármilyen adat elvesztése miatt.

Az eladó szabadon megváltoztathat bármilyen árat, határidőt, a vásárlás feltételeit és szabályait bárminemű előzetes értesítési és indokolási kötelezettség nélkül.

Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikortól megtalálható a weboldalon. Bármely résztvevőnek, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással.

Szerződésben nem szabályozott kérdések

A jelen szerződésben és a kapcsolódó dokumentumokban nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, valamint az elektronikus kereskedelemre és a távollevők közötti szerződéskötésre vonatkozó jogszabályok az irányadóak.

Kapcsolódó jogszabályok

2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.